Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Παράταση για το αθλητικό στοίχημα στην Ουάσινγκτον

Οι ιστοσελίδες στοιχήματος καιροφυλακτούν για την έναρξη των δραστηριοτήτων τους στις ΗΠΑ, και πολλές εστιάζουν στην Ουάσινγκτον, την πρωτεύουσα του κράτους, όπου το στοίχημα έδειχνε να είναι προ των πυλών. Ωστόσο, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμα.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το αθλητικό στοίχημα θα νομιμοποιηθεί, ένα ζήτημα της τελευταίας στιγμής έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση και να φέρει καθυστέρηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Αυτό το ζήτημα, σχετίζεται με την προμήθεια του κράτους από την ανάθεση των υπηρεσιών αθλητικού στοιχήματος στον μοναδικό πλειοδότη.

Αυτός, είναι η Intralot, μια ελληνική ιστοσελίδα που διαχειρίζεται τη λοταρία της Ουάσινγκτον τα τελευταία δέκα χρόνια. Την Τρίτη, θα διεξαγόταν η ψηφοφορία που θα ανέθετε και το αθλητικό στοίχημα στην Intralot, αλλά λίγο πριν την πραγματοποίησή της κάποιοι σύμβουλοι μπλόκαραν τη διαδικασία.

Το μέλος του Συμβουλίου, David Grosso, ήταν αντίθετο με την ιδέα της παράδοσης μιας τέτοιας σύμβασης, χωρίς πρώτα να γίνει έρευνα αγοράς. Θεωρεί, ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ξεκάθαρο μονοπώλιο και παραχωρείται πολύ απλά μια τόσο επικερδής δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Phil Mendelson, αναμένεται να εισαγάγει το μέτρο έκτακτης ανάγκης στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, πριν βγάλει το νομοσχέδιο. Τόνισε μάλιστα, ότι δεν πρόκειται για αποκλειστική προμήθεια.

Άλλοι σύμβουλοι πάλι, λένε ότι θέλουν να αφήσουν κάποιο χρονικό διάστημα για τους πιθανούς ενδιαφερόμενους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ανατροπή της νομοθεσίας, καθυστερώντας έτσι σημαντικά τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια. Ο νόμος περί νομιμοπποίησης του αθλητικού στοιχήματος πέρασε στις 19 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια κρίθηκε σωστό η συμφωνία να πάει στην Intralot.

Ωστόσο, το μοντέλο της ιστοσελίδας που θα αναλάβει τελικά το αθλητικό στοίχημα στην Ουάσινγκτον, θα είναι περίπλοκο. Σε αντίθεση με το Λας Βέγκας, όπου οι στοιχηματικές εταιρίες κρατούν περίπου το 5% του πονταρίσματος, το μοντέλο της Ουάσινγκτον προβλέπει παρακράτηση του 20-30% του συνολικού χαρτοφυλακίου. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο για τον πελάτη, αφού μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες νίκης.

Η Sara Slane, μέλος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Τυχερών Παιχνιδιών, σημειώνει ότι η οργάνωσή της ανησύχησε πολύ ως προς την παραχώρηση της λοταρίας σε ένα ψηφιακό μονοπώλιο.

Ο σύμβουλος Mendelson συμφώνησε να πάρει πάνω του το νομοσχέδιο έκτακτης ανάγκης και να το επαναφέρει μέσω τυποποιημένων νομοθετικών μέτρων.