Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Στοίχημα: 67.5 εκ. ευρώ σε πρόστιμα από την UKGC! (2014-2019)

Σύμφωνα με μια έρευνα του Gambling Business Group (GBG), η Ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλέιου (UKGC) έχει επιβάλλει πρόστιμα αξίας 67.5 εκατομμύρια ευρώ στις στοιχηματικές της χώρας, σε μία περίοδο 5μιση ετών.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα αξίας 67.5 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκαν από την UKGC, ήταν την περίοδο: Ιούνιος 2014 – Δεκέμβριος 2019.

H UKGC χρησιμοποίησε 867,000 ευρώ από αυτά τα πρόστιμα για να χρηματοδοτήσει τη δική της έρευνα, ενώ 27,5 εκατομμύρια επιστράφηκαν σε αυτούς που έπεσαν θύματα παράνομων στοιχηματικών ενεργειών

Τα υπόλοιπα περίπου 40 εκατομμύρια μοιράστηκαν σε συμφωνημένους «κοινωνικά υπεύθυνους» σκοπούς, όπως η καμπάνια της Επιτροπής ονόματι «Statement of Principles» που χρησιμοποιήθηκε για να αποφασιστούν οικονομικές ποινές και αποζημιώσεις τον Ιούνιο του 2017.

Ο CEΟ της GBG, Πίτερ Χάνιμπαλ δήλωσε: «Όταν επικοινωνήσαμε για πρώτη φορά με την Υπουργό Τρέισι Κράουτς και αιτηθήκαμε τις πληροφορίες για τα πρόστιμα της Επιτροπής, πληροφορηθήκαμε ότι δεν είναι προτεραιότητα. Σύμφωνα με τους όρους της FOIA (Freedom of Information Act 2000), οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφορίες για οποιονδήποτε δημόσια χρηματοδοτημένο οργανισμό και δικαιούνται απαντήσεις. Πλέον είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι έχουμε αυτές τις πληροφορίες. Ξέχωρα από το θέμα του γιατί χρειάστηκε μία επίσημη αίτηση με βάση την FOIA για να δωθούν οι πληροφορίες, φαίνεται ότι η Επιτροπή δεν διαθέτει μία ανεξάρτητη διαδικασία για να ελεχθεί αν τα κονδύλια δίνονται σε κοινωνικά υπεύθυνους σκοπούς και έχουν ξοδευτεί αποτελεσματικά ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.»

Ο Χάνιμπαλ και η διοίκηση της GBG συμβουλεύουν την UKGC να διανέμει τα κονδύλια από τα πρόστιμα σε «κοινωνικά υπεύθυνους σκοπούς», υποστηρίζοντας τις οδηγίες της Επιτροπής για την ενδυνάμωση των πελατών το 2020.