Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Στοίχημα με θεωρία: Martingale

Στον γυναικείο πληθυσμό έγινε γνωστός ως Giacomo Casanova. Στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών τον ήξεραν ως Henry Martingale. Με αυτό το όνομα συστήνονταν, ως ιδιοκτήτης λέσχης στην Αγγλία, ο γνωστός Ιταλός τυχοδιώκτης και συγγραφέας. Το μόνο σίγουρο για τον ίδιο, αν θεωρήσουμε πως υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το βιογραφικό του, είναι ότι ζούσε μονίμως στην αναζήτηση της ηδονής.

Θεωρείται πατέρας της στρατηγικής Martingale που πρωτοεφαρμόστηκε στη ρουλέτα σε μαύρο/κόκκινο. Όσοι ασχολείστε με τυχερά παιχνίδια, είναι πιθανό να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα σύστημα διπλασιασμού στο ποντάρισμα. Στην πράξη είναι πάρα πολύ απλό.

Όπως συμβαίνει και στο στοίχημα με θεωρία d’ Alembert, και αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί στα αθλητικά γεγονότα.

Παράδειγμα

Ας ορίσουμε ένα αρχικό ποντάρισμα στα 10 ευρώ, σε ένα στοίχημα με απόδοση 2.00. Εννοείται ότι αφορά αγορά δύο επιλογών, π.χ. under/over ή goal/goal. Αν κερδίσετε στο πρώτο ποντάρισμα, συνεχίζετε να ποντάρετε 10€. Κάθε φορά που χάνετε όμως, στην επόμενη ποντάρετε τα διπλάσια. Και όταν ξανακερδίσετε, επιστρέφετε στο αρχικό ποντάρισμα. Τι σημαίνει αυτό; Κοιτάξτε το παρακάτω παράδειγμα:

1ο Ποντάρισμα: 10€/Κερδισμένο

2ο Ποντάρισμα: 10€/Κερδισμένο

3ο Ποντάρισμα: 10€/Χαμένο

4ο Ποντάρισμα: 20€/ Χαμένο

5ο Ποντάρισμα: 40€/ Χαμένο

6ο Ποντάρισμα: 80€/ Χαμένο

7ο Ποντάρισμα: 160€/ Χαμένο

8ο Ποντάρισμα: 320€/ Κερδισμένο

9ο Ποντάρισμα: 10€/Κερδισμένο

10ο Ποντάρισμα: 10€/Κερδισμένο

Με ποσοστό 50% επιτυχία, δηλαδή 5/10, το κέρδος μετά από 10 στοιχήματα με απόδοση 2,00 ήταν 50 ευρώ. Κάθε ποντάρισμα μετά κάθε χαμένο στοίχημα, καλύπτει όλες τις προηγούμενες απώλειες, εφόσον κερδηθεί. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε αποδόσεις στο 2.00, για να μπορείτε να υπολογίζετε ακριβώς που βρισκόσαστε. Θέλει προσοχή για να μην χαθεί ο έλεγχος.

Επιθετικό ποντάρισμα

Η θεωρία Μartingale είναι ένα ιδιαίτερα επιθετικό και επικίνδυνο σύστημα. Προσέξτε γιατί μπορεί να σας ενθουσιάσει. Ο πιο ορατός κίνδυνος φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Ενώ ξεκινήσαμε το ποντάρισμα με 10 ευρώ, στο όγδοο σερί στοίχημα (μετά από πέντε χαμένα) χρειάστηκε να ποντάρουμε 320 ευρώ! Ήταν ο μόνος τρόπος για να έρθουμε πάλι στα ίσα, με ένα μικρό κέρδος.

Τα ποσά ανεβαίνουν πολύ γρήγορα και αν δεν έχετε σοβαρό κεφάλαιο να διαθέσετε, η στρατηγική πάει περίπατο. Σκεφτείτε επίσης ότι μια ιστοσελίδα δεν θα δεχτεί εύκολα τη μία να ποντάρετε 10 ευρώ και μετά από λίγο καιρό 320 ή 640 αν χρειαστεί. Επίσης, αν η ιστοσελίδα διαπιστώσει ότι ακολουθείτε τη συγκεκριμένη θεωρία, ίσως να σας αφήσει εκτός παιχνιδιού.

Τέτοιου είδους στρατηγικές, όπως η Martingale, στηρίζονται στα μαθηματικά, αλλά δεν είναι πάντα ο κατάλληλος οδηγός. Μπορεί να σας οδηγήσουν σε επικίνδυνα και δύσβατα μονοπάτια.

Θετικά

Το πρώτο πράγμα που γίνεται κατανοητό με την εφαρμογή Martingale είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι πολύπλοκο ή δύσκολο. Πολύ απλή και πολύ ξεκάθαρη σαν εφαρμογή. Όπως όλες οι θεωρίες δεν χρειάζεται γνώσεις, αναλύσεις και διάβασμα για να κάνετε τη σωστή πρόβλεψη. Θέλει απλώς να παίζετε σε απόδοση 2,00. Ταιριάζει σίγουρα σε όσους έχουν μεγάλο κεφάλαιο να διαθέσουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους εξασφαλίζει. Αν παραμείνουν σταθεροί και έχουν λίγη εύνοια πάντως, μπορούν να φτάσουν σε μεγάλα κέρδη. Όταν υπάρχουν πολλά γεγονότα, το παιχνίδι και το ποντάρισμα μπορεί να απλωθεί πιο γρήγορα.

Αρνητικά

Αν δεν έχετε μεγάλη κάβα, είναι επικίνδυνο να αδειάσει γρήγορα μετά από ένα αποτυχημένο σερί. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχετε ένα μικρό κέρδος. Η ιστοσελίδα δεν εγγυάται ότι δέχεται όλα τα υψηλά πονταρίσματα, όσο μεγάλη κι αν είναι. Αν δεν δεχτεί ένα στοίχημα, η στρατηγική και η θεωρία δεν έχουν πλέον καμία σημασία.

Από εκεί και πέρα, δημιουργείται μια ψευδαίσθηση σε περιπτώσεις κέρδους. Στο παράδειγμα που αναφέραμε πιο πάνω, στο ποντάρισμα των 320 ευρώ, το καθαρό κέρδος είναι 30€.

To ποσό του πονταρίσματος εκτοξεύεται και όσο πιο μεγάλη είναι η χασούρα, τόσο πιο εύκολα μπαίνετε στο τριπάκι να ρεφάρετε. Αυτή ίσως να είναι και η μεγαλύτερη παγίδα. Οι απώλειες μπορεί να αποδειχτούν δυσβάσταχτες.