Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Το online στοίχημα πήρε τα πάνω του στη Γαλλία!

Τα πάνω του πήρε το διαδικτυακό στοίχημα στη Γαλλία το τρίτο τρίμηνο του 2020. Επρόκειτο για μια περίοδο που είχε έντονη αγωνιστική δράση. Οι αναβολές που προηγήθηκαν έφεραν πολλά σημαντικά ματς στο τρίτο τρίμηνο του έτους και αυτό ευνόησε τη βιομηχανία του στοιχήματος. Τα νούμερα άλλωστε, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Να σημειωθεί ότι η αύξηση στα έσοδα από το online betting στη χώρα, έφτασε το 17%. Το ποσοστό αυτό αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2020. Δηλαδή τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο.

Αυτό φανερώνει φυσικά το πόσο… hot είναι το διαδικτυακό στοίχημα στη Γαλλία. Μόλις η δράση επέστρεψε για τα καλά στο χορτάρι, επανήλθαν και τα υψηλά νούμερα στο στοίχημα στο ίντερνετ. Και τα ποσά είναι συγκεκριμένα και γνωστά. Οπότε θα αναφερθούν.

Ειδικότερα, το τρίμηνο από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, τα κέρδη κυμάνθηκαν στα 405 εκατ. ευρώ. Αυτό στην πράξη, σημαίνει αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Τα… έμπειρα μάτια, είχαν δει ότι θα έρθει αυτή η ανάκαμψη στη βιομηχανία, μόλις βγήκαν οι επίσημες ανακοινώσεις για τις επιστροφές των πρωταθλημάτων. Φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιστροφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Δηλαδή του Champions League και του Europa League.

Τα παραπάνω νούμερα που έκαναν χαρούμενη τη βιομηχανία, τα έφερε στην επιφάνεια η Ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας. Ο λόγος για την L’Autorité nationale des jeux (ANJ). Εννεοίται, ότι χαρούμενο έγινε και το… κράτος, που εισπράττει μεγάλα ποσά από τη φορολογία. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός της αύξησης των ενεργών παικτών στις online στοιχηματικές της χώρας. Συγκεκριμένα, αυτοί αυξήθηκαν κατά 29% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό αποτελεί και μια ακόμα εξήγηση για τη συνολική άνοδο του online betting στη Γαλλία.

Όσον αφορά συγκεκριμένα το αθλητικό στοίχημα, η αύξηση στα έσοδα από αυτήν τη δραστηριότητα ανήλθε σε 6%. Τα έσοδα που προέκυψαν το τρίτο τρίμηνο ήταν 228 εκατ. ευρώ. Φυσικά, το ποδόσφαιρο αποτέλεσε το επίκεντρο στο αθλητικό στοίχημα. Και όλα αυτά, χωρίς εγχώρια πρωταθλήματα να παίζουν, αφού η δράση σε αυτά είχε αναβληθεί οριστικά από τον Απρίλιο. Αυτό δείχνει ότι το ποδόσφαιρο εκτός από τον βασιλιά των σπορ, αποτελεί και τον βασιλιά του sportsbetting στη Γαλλία.

Ένα μικρό… «μπαμ» έγινε και στο πόκερ. Ο τζίρος σε αυτό το τυχερό παιχνίδι ήταν 90 εκατ. ευρώ. Δηλαδή αυξημένος κατά 36% σε σχέση με την ίδια περίοδο, του 2019. Σε υψηλά στάνταρ κινήθηκαν και οι ιπποδρομίες, με 87 εκατ. ευρώ σε έσοδα. Σε σχέση με πέρσι, οι ιπποδρομίες είχαν αύξηση 32%.

Η Ρυθμιστική Αρχή της χώρας μίλησε ενθουσιασμένη για αυτά τα νούμερα και χαρακτήρισε τη βελτίωση «θεαματική». Ωστόσο, υπήρξαν και οι συστάσεις προς τους bookmakers να πάρουν πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία των παικτών.

Συνολικά, πονταρίστηκαν στα αθλήματα το τρίτο τρίμηνο του 2020 1,62 δισ. ευρώ. Αυτό το ποσό είναι κατά 49% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2019! Το ποδόσφαιρο κυριάρχησε και στα στοιχήματα με 1,03 δισ. ευρώ σε πονταρίσματα! Μόνο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έπαιξε η Παρί με τη Μπάγερν, παίχτηκαν 31 εκατ. ευρώ!