Στοιχηματικές εταιρίες

Πρωτοβουλία της Σουόνσι για υπεύθυνο στοιχηματισμό

Η Σουόνσι ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη Big Step, φιλανθρωπική οργάνωση με σκοπό τη μείωση του κινδύνου από τα τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα, όπως αναφέρουν ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, πρόκειται για μία “καινοτόμα συνεργασία” για το αγγλικό ποδόσφαιρο και το υπεύθυνο στοίχημα.

Online Στοίχημα από παντού
eeep disclaimer
Betshop
ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο σύλλογος θα δουλέψει στενά με το ίδρυμα, που έχει ξεκινήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης με επίκεντρο το ποδόσφαιρο.  Το «Στοίχημα με ζωές» (“Gambling with Lives”), όπως ονομάζεται, έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τον ανεξέλεγκτο στοιχηματισμό, κυρίως πάνω σε αθλητικά γεγονότα.

Στο πρόγραμμα πρόληψης εθισμού στα τυχερά παιχνίδια θα πάρει μέρος ο Nick Phillips, οπαδός της Σουόνσι. Θα καταθέσει την εμπειρία του από πρώτο χέρι, καθώς είχε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα στο παρελθόν, το οποίο και ξεπέρασε.

Ο Phillips ανοίχτηκε σχετικά με την περιπέτειά του σε δηλώσεις του: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και τους υποστηρικτές της που μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα τυχερά παιχνίδια και, συγκεκριμένα, για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτά. Ως φανατικός οπαδός του συλλόγου, είμαι ενθουσιασμένος για αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πιστεύω ότι θα έχει σημαντικό και θετικό αντίκτυπο μεταξύ των οπαδών και της τοπικής κοινότητας”.

Το σχέδιο έλαβε έπαινο και από τη βουλευτή της περιφέρειας Carolyn Harris, όπως και την υποστήριξη του Swansea City Supporters Trust, που μαζί με το Swansea City Community Trust, έδειξαν αμφότερα μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του Phillips.

Ο James Grimes, ανώτερος διευθυντής του προγράμματος «Στοίχημα με ζωές» και ιδρυτής της Big Step, έχασε σχεδόν 100.000 λίρες από στοιχηματισμό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μέσα σε μία χρονική περίοδο 12 ετών.

Με δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την ομάδα της Championship: “Είμαι πολύ περήφανος που ανακοινώνω τη συνεργασία μας με τη Σουόνσι, της οποίας το κοινωνικό έργο έχει συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής πολλών ανθρώπων. Είμαι παθιασμένος πια με το να αποτρέπω τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία να περάσουν την ίδια κατάσταση που βίωσα εγώ. Κατά τη διάρκεια των 12 χρόνων εθισμού μου, κανείς δεν μου έδωσε επαρκείς προειδοποιήσεις ή τη βοήθεια που χρειαζόμουν απεγνωσμένα. Αυτή η πρωτοβουλία θα αποδείξει πως το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα θετικό κοινωνικό μέσο για την πρόληψη και τη μείωση των κινδύνων από τα τυχερά παιχνίδια. Η κοινότητα θα ωφεληθεί και θα μάθει να στοιχηματίζει υπεύθυνα μέσω της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης”.

Η επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Σουόνσι, Rebecca Edwards-Symmons, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας στο εξαιρετικό έργο της Big Step. Η πόλη μας, οι οπαδοί μας και η ευημερία τους βρίσκονται στο επίκεντρο των αξιών μας. Έτσι, δεχτήκαμε αμέσως να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια, που μπορεί να βοηθήσει τη ζωή όχι μόνο των ίδιων των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και των οικογενειών και των φίλων τους. Αυτό είναι μόνο ένα από τα βήματα που κάνουμε για να ενισχύσουμε τη μάχη ενάντια στον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια. Σύντομα, θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες, καθώς θεωρούμε σημαντικό το παιχνίδι να διεξάγεται με ασφάλεια για όλους”.

Online Στοίχημα από παντού
eeep disclaimer
Betshop
ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Διαβάστε ακόμα