Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Αγγλία: Ποινή φυλάκισης για ιδοκτήτη επιχείρησης που εξαπατούσε πελάτες

Επάγγελμα είχε κάνει την απάτη ο Christopher Beek, ένας 36χρονος Άγγλος που δραστηριοποιούνταν στον ιππόδρομο. Ο Beek ήταν ιδιοκτήτης της Kachina Racing και κατάφερε να εκμεταλλεύεται τα θύματά του, για τρία χρόνια. Μέσω αυτής της ιστορίας, γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος, σε κάθε χώρα, να γνωρίζει τις νόμιμες στοιχηματικές.

Με τις παράνομες ενέργειές του, ο Christopher Beek έφτασε να εισπράξει 204 χιλ. λίρες από τους άτυχους πελάτες του. Αυτά φυσικά τα χρήματα, ήταν προϊόν παράνομης δραστηριότητας και εκμετάλλευσης ανθρώπων. Ας δούμε λοιπόν τι έκανε ο 36χρονος για να κερδίζει λεφτά.

Η ιστορία ξεκίνησε με έναν απλό εργάτη υπεράκτιας εταιρίας, με αντικείμενο τις πετρελαιοπηγές. Ο Beek προσέγγισε τον πελάτη και τον έπεισε να γίνει μέλος σε ένα πρόγραμμα, που θα του παρείχε κέρδη στα στοιχήματά του, και μάλιστα εγγυημένα. Εννοείται, πως η επιχείρηση του Beek δεν πλήρωσε ποτέ τον εργάτη, αλλά του προσέφερε και την παροχή ενός εξειδικευμένου αναλυτή στον ιππόδρομο. Το πρόσωπο, ήταν φανταστικό, και απλά έπεισε το θύμα να συνεχίσει να ποντάρει, προκειμένου να κερδίσει. Εν τέλει, η απάτη έγινε αντιληπτή από τον… παθόντα, όμως δεν κατάφερε ποτέ να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Το επόμενο θύμα του Beek, ήταν ένας αγρότης. Αυτός μάλιστα, έχασε συνολικά 129 χιλ. λίρες! Εδώ, ο ιδιοκτήτης της Kachina Racing δημιούργησε πολλά φανταστικά πρόσωπα. Με τον τρόπο αυτό, ο αγρότης πείστηκε και γράφτηκε σε διάφορα αυτόματα συστήματα στοιχημάτων. Και σε αυτήν την περίπτωση, υποτίθεται ότι οι επιστροφές θα ήταν… σίγουρες. Ωστόσο, ο αγρότης δεν είδε ποτέ το χρώμα του χρήματος. Ο Beek εφηύρε ένα ακόμα πρόσωπο, δηλαδή έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ. Αυτός, έναντι αμοιβής, θα βοηθούσε τον αγρότη να πάρει πίσω έστω τα χρήματα που έχασε στα στοιχήματα. Το θύμα πλήρωσε ξανά,  αλλά μάταια.

Από εκεί και πέρα, ο Beek είχε δύο ακόμα θύματα. Έναν διευθυντή εταιρίας και έναν επιχειρηματία. Πάλι με τα ψευδή συστήματα στοιχημάτων, και με τη μέθοδο του ψεύτικο ντετέκτιβ, έβαλε χρήματα στον δικό του λογαριασμό, και άδειασε τους αντίστοιχους των θυμάτων του.

Όπως αναφέρθηκε, συνολικά ο 36χρονος Άγγλος έβγαλε 204 χιλ. λίρες από τις απαράδεκτες ενέργειές του. Μάλιστα, είχε στο πρόγραμμά του να δίνει κάποια ποσά, ως κέρδη, στους πελάτες του, για να τους κρατάει… ζεστούς.

Στο τέλος όμως, ο Beek την πλήρωσε ο ίδιος. Οι δραστηριότητές τους εντοπίστηκαν από τις Αρχές, και οδήγηθηκε στο δικαστήριο. Εκεί κρίθηκε ένοχος, και τιμωρήθηκε με φυλάκιση σχεδόν έξι ετών. Επομένως, τα θύματά του Beek δικαιώθηκαν και ο ίδιος πλήρωσε το τίμημα των τεχνασμάτων του.