Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Βρετανία: 8/10 affiliates δεν πληρούν τις ρυθμίσεις

To 80% των affiliates ιστοσελίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν ανανεώσει το περιεχόμενό τους από τότε που η Βρετανική Επιτροπή Παιγνίων (UΚGC) τροποποίησε τους κανονισμούς ταυτοποίησης, σύμφωνα με την έρευνα ατου AgeChecked.

Τον Αύγουστο του 2018, η UKGC ανανέωσε τους νόμους περί ταυτοποίησης των ορίων ηλικίας για το στοίχημα. Πριν την αλλαγή, οι διαχειριστές είχαν στη διάθεσή τους 72 ώρες για να ολοκληρώσουν τους ελέγχους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι ηλικίες των παικτών θα πρέπει να επιβεβαίωνονται πριν παιχτούν αγώνες.

Η έρευνα του AgeChecked ανέδειξε επίσης ότι από τους affiliates που ερευνήθηκαν, λιγότερο από το 10% διέθεταν ελέγχους των ορίων ηλικίας.

Μία ακόμη ανησυχητική στατιστική είναι η εκταση  του εθισμού από το στοίχημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν 55,000 προβληματικοί παίκτες με ηλικία 11-16 ετών! Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο αριθμός έχει τετραπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Η Ρέιτσελ Μπούτσερ, Επικεφαλής των Πωλήσεων για την AgeChecked, μοιράστηκε τις σκέψεις της, μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας:

«Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Οι affiliates που είναι ενήμεροι για τις ρυθμιστικές αλλαγές, έχουν αναμενόμενα εκφράσει ανησυχίες ότι οι έλεγχοι για την ηλικία θα «κρυώσουν» τους παίκτες, ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί ως τώρα πτώση των εγγραφών από τους ελέγχους. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι η εξακρίβωση της ηλικίας μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική στην αφοσίωση των παικτών σε μία στοιχηματική.»

Η Μπούτσερ επίσης ανέφερε ότι ένας affiliate, που χρησιμοποιεί το AgeChecked, βίωσε μία άνοδο 40% σε εγγραφές, μετά από τον έλεγχο των ηλικιών.

Αντιθέτως με τις στοιχηματικές, τα affiliate sites δεν ελέγχονται από την UKGC, προς το παρόν τουλάχιστον. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να βρουν μπροστά τους νέους νόμους. Σε μία πρόσφατη συνάντηση στο House Of Lords, αρκετά άτομα ήταν ανοιχτά σε μία ρύθμιση των συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Μεγαλύτερη έμφαση έχει δοθεί στην ασφάλεια των παικτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, το τελευταίο διάστημα, κάτι που επιβεβαιώνεται από την επικείμενη απαγόρευση των πιστωτικών καρτών για στοίχημα, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Απρίλιο.

Από τη στιγμή που πολλοί παίκτες επιλέγουν στοιχηματική εταιρεία από τα affiliate sites, οι άνθρωποι των ιστοσελίδων θα πρέπει να μοιραστούν την ευθύνη. Είναι εξίσου σημαντικά με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες. Με δεδομένο πως πολλές στοιχηματικές προσελκύουν πελάτες μέσω των affiliates, ένας έλεγχος της ηλικίας από πριν θα χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Επίσης, θα επιταχύνει τη διαδικασία της ταυτοποίησης, επιτρέποντας έτσι τους παίκτες να καταθέσουν και να κάνουν αναλήψεις πιο γρήγορα.