Στοιχηματικές Ιστοσελίδες Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!

Εγγραφή στη Winmasters

Βρετανικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι νέοι είναι πιθανότερο να εθιστούν στον τζόγο παρά στο κάπνισμα

Οι Βρετανοί έφηβοι είναι πιθανότερο να ξοδέψουν το χαρτζιλίκι τους στα τυχερά παιχνίδια παρά στο κάπνισμα κι άλλες παράνομες ναρκωτικές ουσίες, δείχνουν έρευνες σύμφωνα με την επιτροπή τυχερών παιγνίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περίπου το 14% από ηλικίες 11-16 χρονών ξόδεψε μέρος των χρημάτων του στον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια παίζοντας σε νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες την περασμένη εβδομάδα, ενώ μόλις το 4% ξόδεψε μέρος των χρημάτων του στο κάπνισμα, ποσοστό που είναι πολύ μικρότερο. Υπάρχει κι ένα 2% όπου δοκίμασε κάποια παράνομη ναρκωτική ουσία, σύμφωνα με τις μελέτες. Επίσης, το 13% έχει καταναλώσει αλκοόλ σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι μελέτες έδειξαν πως το 90% των παμπ αποτυγχάνουν να αποτρέψουν τους νέους κάτω των 18 ετών από το να παίξουν “κουλοχέρηδες”.

Μια ακόμη νεότερη έρευνα, μας έδειξε πως οι περισσότεροι νέοι θα τοποθετήσουν κάποιο στοίχημα με τους φίλους τους, ποσοστό που αναλογεί στο 6%, το 4% θα παίξει λοταρία ή scratch, το 3% θα προτιμήσει τα “φρουτάκια”, ενώ ένα ακόμη 3% προτιμάει τα παιχνίδια με τράπουλα.

Η Επιτροπή σημείωσε πως το 1.7% των νέων έχει σοβαρό πρόβλημα εθισμού στα τυχερά παιχνίδια, ενώ το 2.2% βρίσκεται στα πρόθυρα. Ο Τιμ Μίλερ, διευθυντής της Επιτροπής Παιγνίων, τόνισε πως οι κανονισμοί και οι νόμοι από μόνοι τους, δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τα παιδιά από τον εθισμό τους στα τυχερά παιχνίδια.

Επίσης, ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποιο μη επικίνδυνο τυχερό παιχνίδι συνεπώς, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε παιδιά, γονείς, επιχειρήσεις και αρμόδιους φορείς, ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα.

Περίπου το 39% των νέων έχουν παίξει με τα δικά τους χρήματα μέσα στο τελευταίο 12μηνο, ενώ το 6% έχει παίξει στο διαδίκτυο από το λογαριασμό κάποιου γονέα ή κηδεμόνα. Το 59% των νέων σε σχετική ερώτηση, απάντησε πως ο τζόγος είναι επικίνδυνος, ενώ μόλις το 14% είπε πως δεν είναι πρόβλημα για κάποιον να παίζει σε αυτή την ηλικία.

Τέλος, η έρευνα έδειξε πως η πλειοψηφία των ανήλικων που ασχολούνται με τον τζόγο, δεν παίζει μέσα σε σχετικούς με το αντικείμενο χώρους. Οι νέοι παίζουν τυχερά παιχνίδια από συνάξεις σε σπίτια φίλων, μέχρι και στους παράνομους “κουλοχέρηδες” των παμπ, αναφέρουν τα αποτελέσματα.

Πηγή: gamblingcompliance.com