Στοιχηματικές Ιστοσελίδες Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!

Εγγραφή στη Winmasters

Δανία: Η Ρυθμιστική Αρχή έκλεισε 18 παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος

Μπορεί στις μέρες μας οι ιστοσελίδες στοιχήματος να έχουν εξελιχτεί και να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες, και φυσικά νόμιμα, ωστόσο, υπάρχουν και οι παράνομες ιστοσελίδες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Στη Δανία λοιπόν, η Ρυθμιστική Αρχή παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με μη εξουσιοδοτημένους ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών, αλλά κατορθώνει να μειώνει τη δράση τους στη χώρα.

Το 2018, διεξήγαγε τρεις έρευνες σε συνεργασία με τη Φορολογική Αρχή, εντοπίζοντας 742 δυνητικά παράνομους δικτυακούς τόπους που προσέφεραν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε Δανούς καταναλωτές. Ο αριθμός αυτός ήταν σημαντικά υψηλότερος από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της αύξησης της εντατικότητας της έρευνας.

Η Ρυθμιστική Αρχή διαπίστωσε τελικά ότι 22 ιστοσελίδες παραβίαζαν τους κανονισμούς, προσφέροντας τυχερά παιχνίδια χωρίς τη σχετική άδεια, και τους διέταξαν να αποσυρθούν από την αγορά. Έτσι, ζήτησε από τις τοπικές υπηρεσίες διαδικτύου να μπλοκάρουν 18 sites που δεν ανταποκρίθηκαν στις εκδοθείσες αναφορές. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νούμερο από τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, το 2012, και εξής.

Επιπλέον, η Αρχή ανέφερε ανησυχίες σχετικά με το παράνομο παιχνίδι στο Facebook, με το βασικό ζήτημα να είναι ομάδες που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια, κυρίως σε λαχεία. Έχει αρχίσει λοιπόν να συνεργάζεται με το Facebook για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, κάτι που οδήγησε στο να κλείσουν τέσσερις ομάδες που προσφέρουν το παράνομο παιχνίδι.

Οι υπεύθυνοι για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού, δήλωσαν ότι ο αριθμός των παράνομων ιστότοπων που στοχεύουν τη Δανία έχει μειωθεί μετά τη νομιμοποίηση του 2012. Συγχρόνως, είπαν ότι οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των παρόχων που δεν διαθέτουν άδεια, εντείνονται.

Επιπροσθέτως, η Ρυθμιστική Αρχή κατέγραψε μια αύξηση των ακαθάριστων εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια, υποδεικνύοντας ότι οι περισσότεροι καταναλωτές μεταπηδούν σε ιστότοπους με άδεια χρήσης. Το τρίτο τρίμηνο του 2018, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,7% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 216,9 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, η Αρχή προειδοποίησε ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για την εξάλειψη των παράνομων ιστοσελίδων στοιχηματισμού, καθώς και των αναλόγων ομάδων στο Facebook.

Η Ρυθμιστική Αρχή ενημέρωσε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει περαιτέρω τις διαδικασίες αναζήτησης για τον εντοπισμό παράνομων δικτυακών τόπων τυχερών παιχνιδιών. Προσέθεσε, ότι στοχεύει και στην ανάπτυξη νέων συστημάτων που θα βοηθήσουν στη διερεύνηση των πιο ασυνήθιστων τύπων παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Αυτό, όπως είπε, θα οδηγήσει στο κλείσιμο περισσότερων ιστοσελίδων, στις αρχές του 2019.