Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Γερμανία: Ρυθμιστικό νομοσχέδιο απειλεί τα affiliate sites

Τα Affiliates στη Γερμανία κινδυνεύουν να χάσουν πολλά χρήματα, αν το προτεινόμενο νομοσχέδιο State Treaty περάσει από την κυβέρνηση της χώρας. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα 16 κρατίδια της χώρας συναντήθηκαν για να συζητήσουν επί των iGaming ρυθμίσεων. Ο Ντιρκ Σρόντερ, επικεφαλής του κρατιδίου του Χολστάιν εξύμνησε το πως εξελίσσονται τα σχέδια.

Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στοιχήματος & Παιγνίων (EGBA) εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, επεσήμανε τα ελαττώματα των νομοσχεδίων και προειδοποίησε πως μία τέτοια ρύθμιση θα αποδειχθεί εξαιρετικά επιζήμια για τους affiliates και τις επιχειρήσεις τους.

Προς το παρόν, το αθλητικό στοίχημα στη Γερμανία είναι νόμιμο. Πάνω από το 60% των πονταρισμάτων στη χώρα γίνεται σε live betting, κάτι που είναι προβληματικό για τους affiliates υπό τα νέα προτεινόμενα νομοσχέδια. Σχεδιάζεται ότι οι νέες ρυθμίσεις θα περιορίσουν το στοίχημα και τη διαφήμιση των εταιριών κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών της ημέρας. Οι ιστοσελίδες θα επηρεαστούν επίσης καθώς η επισκεψιμότητα και η διαφήμιση αποτελούν δύο σημεία – κλειδιά για ένα επιτυχημένο affiliate μοντέλο. Το νομοσχέδιο αναμένεται να επιφέρει μεγάλες ζημίες.

Επιπλέον, το State Treaty νομοσχέδιο προτείνει ένα όριο 1,000 ευρώ καταθέσεων για όλους τους παίκτες. Έτσι, η αγορά θα συρρικνωθεί και ο ανταγωνισμός θα μειωθεί.

Ακόμη, όταν οι παίκτες αλλάζουν ανάμεσα σε προσφορές, θα πρέπει να υπάρχει ένα 5λεπτο καθυστέρησης. Κάτι τέτοιο δεν συνάδει με το χαρακτήρα της αγοράς που στηρίζεται στο live betting και στη δράση κάθε δευτερόλεπτο. Με αυτό το σκεπτικό, υπάρχει ο φόβος ότι πολλοί παίκτες θα στραφούν σε παράνομες στοιχηματικές. Στη Γερμανία, οι παράνομοι bookmakers αποτελούν ήδη σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας και τα νομοσχέδια σχεδιάστηκαν αρχικά με στόχο να πατάξουν τους παραβάτες.

Η EGBA δεν είναι ο μόνος οργανισμός που αντιτίθεται σε αυτό το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Και εντός Γερμανίας υπάρχουν πολλές αντίθετες φωνές.

Η Επιτροπή Στοιχήματος της Γερμανίας (DSVW), για παράδειγμα, έχει χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο ασύμμετρο. Υπάρχει γενική απαίτηση να επανεξεταστούν οι ιδέες του νομοσχεδίου, αλλά δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις.