Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

H Caesars έτοιμη να αγοράσει τη William Hill έναντι $3.7 δισ.!

Η Caesars Entertainment ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση της γνωστής εταιρείας για στοίχημα William Hill, σε ένα deal που αναμένεται να φτάσει τις 2.9 δισεκατομμύρια λίρες (3.7 εκ. δολάρια)!

Σύμφωνα με την προσφορά της Caesars, ο όμιλος θα πληρώσει 272 λίρες τη μετοχή, με το Διοικητικό Συμβούλιο της William Hill να υποδεικνύει ότι θα δεχθεί μία τέτοια προσφορά.

Την περασμένη Παρασκευή, η William Hill επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει ξεχωριστές προτάσεις από την Apollo Management International και την β, με τη στοιχηματική όμως να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο ποσό ακόμη.

Η στοιχηματική επίσης δήλωσε ότι οποιαδήποτε επίσημη πρόταση θα πρέπει να κατατεθεί πριν τις 23 Οκτωβρίου, σε συμφωνία με τη Βρετανική νομοθεσία.

Ωστόσο, η Caesars ξεκαθάρισε ότι θα κόψει τις υπάρχουσες σχέσεις με τη William Hill, αν η στοιχηματική επιλέξει να δεχθεί οποιαδήποτε πρόταση από την Apollo Management. Η Caesars ήδη κατέχει το 20% των επιχειρήσεων της William Hill στις ΗΠΑ.

Ο CEO της Caesars Entertainment, Τομ Ριγκ είπε: «Η ευκαιρία να συνδυάσουμε τα επίγεια καζίνο μας, το αθλητικό στοίχημα και το online gaming στις ΗΠΑ είναι μία πραγματικά συναρπαστική προοπτική. Η στοιχηματική τεχνογνωσία της William Hill θα συμπληρώσει ιδανικά τις υπάρχουσες προσφορές της Caesars, επιτρέποντας το ενωμένο γκρουπ να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας, σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά στις ΗΠΑ.»

Η Caesars δήλωσε ότι ο συνδυασμός των δύο εταιρειών θα παράξει κέρδη μεταξύ 600 και 700 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2021! Η προτεινόμενη επέκταση ακολουθεί τη συγχώνευση της Caesars με την Eldorado Resorts τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία η Eldorado απέκτησε τον όμιλο για 17.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο οικονομικός αναλυτής Χάρι Μπάρνικ πιστεύει ότι η Caesars θα επωφεληθεί τρομερά από την απόκτηση της William Hill, καθώς θα έχει πρόσβαση σε μία πολύ χρήσιμη βάση δεδομένων.

Η επερχόμενη απόκτηση της William Hill γίνεται δυνατή μετά τη συγχώνευση με την Eldorado. Πλέον ο ενωμένος όμιλος έχει την δυναμική να αποκτήσει μία εκ των κορυφαίων στοιχηματικών στον πλανήτη.

Εκεί που θα επωφεληθεί περισσότερο η Caesars από την απόκτηση της William Hill είναι στην Online στοιχηματική παρουσία, με τον Μπάρνικ να σχολιάζει ότι το δοκιμασμένο μοντέλο προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα για οποιονδήποτε εν δυνάμει αγοραστή.

Ο αναλυτής επίσης δήλωσε: » Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ένα αυξημένο επίπεδο περιοριστικών ρυθμίσεων στη Βρετανία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου η αγορά άνοιξε ουσιαστικά το 2018, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του ανοίγματος του στοιχήματος. Η αγορά των ΗΠΑ έχει γίνει πλέον μία στρατηγική περιοχή για τις στοιχηματικές όπως η William Hill, που διαθέτουν «επιθετικά» επεκτατικά πλάνα. Η William Hill έχει αποδείξει ότι αποτελεί έναν δυνατό παράγοντα στις ΗΠΑ, αφού τα τελευταία χρόνια διατηρεί ένα αψεγάδιαστο μοντέλο στη Νεβάδα. Αυτή η αξιοπιστία και σταθερότητα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για όποιον αποκτήσει τη γνωστή στοιχηματική.»

Ο Μπάρνικ πρόσθεσε ότι όποιος αποκτήσει τη βάση πελατών της William Hill θα αποκτήσει ταυτόχρονα στρατηγικό πλεονέκτημα στη στοιχηματική αγορά των ΗΠΑ.

«Με τις ρυθμίσεις να αποφασίζονται ανά πολιτεία, το ήδη υπάρχον μεγάλο αποτύπωμα της Caesars στις ΗΠΑ, θα βάλει τη William Hill σε θέση οδηγού στη στοιχηματική αγορά της χώρας.» δήλωσε κλείνοντας ο Μπάρνικ.