Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για νόμιμο στοίχημα σε όλη τη χώρα

To Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ ακύρωσε έναν ομοσπονδιακό νόμο που απαγόρευε το στοίχημα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτειών και έτσι πλέον όλες οι πολιτείες θα έχουν τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν το στοίχημα στο εγγύς μέλλον.

Με πλειοψηφία 6-3 τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου κατέρριψαν ένα νόμο του 1992 περί Προστασίας των Αθλημάτων στις ΗΠΑ και ο οποίος έκανε παράνομο το στοίχημα σε όλη τη χώρα, φυσικά με την εξαίρεση ελαχίστων περιπτώσεων.

Μετά από αυτή την απόφαση 32 πολιτείες αναμένονται να κινήσουν τις διαδικασίες για νομιμοποίηση του στοιχήματος μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, ο ετήσιος τζίρος από το στοίχημα όταν νομιμοποιηθεί παντού, θα φτάσει τα 57 δισεκατομμύρια δολάρια!!!

Η ιστορική απόφαση της Δευτέρας (09/12) οφείλεται εν μέρει και στη μεγάλη προσπάθεια της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ για νομιμοποίηση του στοιχήματος, των καζίνο και των ιπποδρομιών.

Ο πρώην Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσει, Κρις Κρίστι, δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, με ανάρτησή του στο Twitter. «Αυτή είναι μία σπουδαία μέρα για τα δικαιώματατα των πολιτειών και των πολιτών. Το Ανώτατο Δικαστήροι συμφώνησε με μας σήμερα. Είμαι υπερήφανος που πάλεψα για τα δικαιώματα των ανθρώπων του Νιου Τζέρσεϊ».