Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

ΙΒΙΑ: Σε αγώνες τένις τα περισσότερα ύποπτα στοιχήματα

τενις στοιχημα

Η International Betting Integrity Association (IBIA) αναφέρει 42 περιπτώσεις «ύποπτων στοιχημάτων» κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο συνολικός αριθμός ύποπτων πονταρισμάτων σε στοιχηματικές εταιρείες έχει μειωθεί κατά 39% σε σύγκριση με τις 69 περιπτώσεις το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Είναι συγκρίσιμη πτώση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, περίοδος κατά την οποία έγιναν 64 ειδοποιήσεις.

Πάνω από το 80% των ειδοποιήσεων που αναφέρθηκαν ήταν για ματς τένις (14 ειδοποιήσεις), ποδοσφαίρου (10) και πινγκ πονγκ (10). Με το υπόλοιπο ποσοστό να καλύπτει βόλεϊ (4), μπιλιάρδο (3) και esports (1).

Καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IBIA, Καλίντ Αλί, σχολίασε:

«Οι ειδοποιήσεις συνεχίζουν να κυμαίνονται από τρίμηνο σε τρίμηνο. Αλλά είναι ωστόσο θετικό ότι το πρώτο τρίμηνο σημειώθηκε σημαντική πτώση στα ύποπτα στοιχήματα. Και πιθανότατα σε δραστηριότητες διαφθοράς στις αγορές των μελών της IBIA.

Αυτή η πτώση είναι αισθητή δεδομένου ότι αυτές οι ειδοποιήσεις προέρχονται από μια σημαντικά διευρυμένη βάση μελών τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Με την ένωση να στοχεύει να γίνει ο κορυφαίος πάροχος ακεραιότητας στις αγορές της Ολλανδίας και του Οντάριο. Όπως και σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Αυτή η ανάπτυξη σημαίνει ότι το κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο ακεραιότητας της IBIA είναι πλέον σημαντικά πάνω από τα 137 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιο τζίρο στοιχημάτων, που αναφέρθηκε το 2021».

Να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούνται εργαλεία καταπολέμησης της διαφθοράς του οργανισμού που εντοπίζουν και αναφέρουν ύποπτη δραστηριότητα στις αγορές στοιχημάτων των μελών της.

«Πρωταθλήτρια» η Ευρώπη

Τα ευρωπαϊκά αθλητικά γεγονότα συνέχισαν να εμφανίζουν τον υψηλότερο αριθμό ειδοποιήσεων με 55% του συνόλου του πρώτου τριμήνου. Ακολούθησε η Ασία με 24%.

Επιπλέον, σημειώθηκε μείωση 57% στις ειδοποιήσεις για τένις (14) που αναφέρθηκαν το 1ο τρίμηνο σε σύγκριση με 33 το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Ενώ το 50% των ειδοποιήσεων για πινγκ πονγκ προήλθε από αγώνες που παίχτηκαν στη Γερμανία (πέντε από τους 10).

Πέρα από αυτά, σε συνολικά 23 χώρες προέκυψαν ειδοποιήσεις για αθλητικά γεγονότα κατά το 1ο τρίμηνο. Ενώ στο μεταξύ εντοπίστηκαν σε έξι διαφορετικά αθλήματα.

Νωρίτερα φέτος, η IBIA δημοσίευσε ότι ο αριθμός των στοιχηματικών ειδοποιήσεων που καταγράφηκαν το 2021 έπεσε σε 239. Δηλαδή, μειώθηκε 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτή είναι συνέχεια μιας ευρύτερης τάσης, με τον μέσο αριθμό στοιχηματικών ειδοποιήσεων να ανέρχεται σε 240 ετησίως μεταξύ 2018 και 2020.