Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Καραντίνα #2 – Πόσο έτοιμοι είμαστε αν χάσουμε ξανά τα πρωταθλήματα

H αβεβαιότητα παραμένει όπως μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι του 2020 και η στοιχηματική βιομηχανία είναι ενήμερη πως μία δεύτερη καραντίνα είναι πιθανή, όπως ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται τελευταία.

Το SBCNews ρώτησε 4 μετόχους της βιομηχανίας για τα μαθήματα που πήραν κατά την περίοδο της καραντίνας νωρίτερα μέσα στο έτος και πως οι στοιχηματικές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μία μελλοντική διακοπή των πρωταθλημάτων.

SBC: Ποιά είναι τα βασικά μαθήματα που πήρατε απο το «πάγωμα» των αθλημάτων την άνοιξη;

Νίκος Κωνστάκης (Αντιπρόεδρος της SG Digital): «Το βασικό μάθημα της καραντίνας ήταν το ότι οι στοιχηματικές θα πρέπει να έχουν ένα διευρυμένο portfolio προϊόντων και υπηρεσιών διαθέσιμο. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν άρδην πολύ γρήγορα και η ικανότητα προσαρμογής θα επιτρέψει στις πλατφόρμες να συνεχίσουν να προσφέρουν ψυχαγωγικές εμπειρίες στο κοινό.

Η προετοιμασία είναι σημειο κλειδί και οι στοιχηματικές θα πρέπει να έχουν πίστη ότι τα εναλλακτικά προϊόντα μπορούν να κρατήσουν το κοινό ενεργό, σε περίπτωση που παγώσει ξανά η αθλητική δράση. Με τους πελάτες να «αγκαλιάζουν» τα εναλλακτικά προϊόντα, μερικές από τις στοιχηματικές δήλωσαν ότι αυτά ήταν υπεύθυνα για το 70% των συνολικών τους εσόδων.»

Μπόμπι Λόγκχερστ (CCO της Pronet Gaming): «To ότι παραμείναμε σε εγρήγορση σε απάντηση του παγώματος των αθλημάτων ήταν κομβικό για εμάς. Υπήρχε πραγματική ανάγκη να κρατήσουμε τους παίκτες ενεργούς, οπότε το ότι καταφέραμε να καλύψουμε τα κενά με τη δύναμη και το βάθος των υπηρεσιών μας ήταν πολύ σημαντικό. Πολλοί παίκτες στράφηκαν άμεσα στα esports, τα virtual sports και τα fantasy sports, όπως και στο καζίνο.

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι με την ταχύτητα με την οποία καταφέραμε να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας να επανεστιάσουν τα πλάνα τους επάνω σε αυτές τις υπηρεσίες. Παραμένουμε σε επιφυλακή και εστιάζουμε την προσοχή μας στην μεγαλύτερη δυνατή επιστροφή για τους συνεργάτες μας όσο έχουμε την ευκαιρία και όλο αυτό το διάστημα παραμένουμε προληπτικοί για το τι μπορεί να ακολουθήσει.»

Ζόρικα Σμόλγουντ (CEO της ESA Gaming): «Το πάγωμα των αθλημάτων ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση και μία περίοδος που μας έδειξε ότι είναι ζωτικής σημασίας να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Για εμάς, η καραντίνα δυνάμωσε την ανάγκη να προσφέρουμε εναλλακτικές επιλογές στις στοιχηματικές σε μία στιγμή που τα βασικά προϊόντα δεν ήταν διαθέσιμα.

Προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις, δώσαμε μία σημαντική οδό εσόδων για τις εταιρείες που δεν είχαν τζίρο από το στοίχημα. Επίσης, η καραντίνα υπογράμμισε την ανάγκη των επιχειρήσεων σε όλη τη βιομηχανία του igaming να συνεργαστούν και να ενισχύσουν τις σχέσεις τους, εξασφαλίζοντας ότι το δυναμικό θα «τρέξει» σε στιγμές κρίσης.»

Οκσάνα Τσιχάνκοβα (Διευθύντρια της Soft2Bet): «Το βασικό συμπέρασμα από αυτούς τους δύσκολους μήνες ήταν ότι, όταν κοιτάς τη μεγάλη εικόνα, οδεύουμε στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε χτίσει ένα ποικιλόμορφο portfolio με τον καιρό, με στόχο να εξυπηρετήσουμε ένα ετερόκλητο κοινό και να μη βασιζόμαστε αποκλειστικά σε ένα είδος ψυχαγωγίας. Και ευτυχώς αυτό μας βοήθησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Είδαμε αύξηση στις επισκέψεις των Virtual Sports και τα esports επιτέλους δείχνουν ότι έχουν τη δυναμική να καλύψουν το στοιχηματικό κενό όταν απουσιάζουν τα αληθινά αθλήματα.»