Στοιχηματικές Ιστοσελίδες Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!

Εγγραφή στη Winmasters

Καταργήθηκε το Expert Group της Ε.Ε. με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια

Εξελίξεις υπάρχουν στον τομέα του στοιχήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα όχι ευχάριστες για πολλούς. Συγκεκριμένα, το Expert Group της Ε.Ε., με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια στο σύνολό τους, αποτελεί παρελθόν. Αυτό το γεγονός, δυσαρέστησε τόσο τις ιστοσελίδες στοιχήματος, όσο και τις Ρυθμιστικές Αρχές.

Ας δούμε όμως, ποιά ήταν η λειτουργία αυτού του γκρουπ, που η κατάργησή του προκάλεσε αντιδράσεις. Επρόκειτο για έναν οργανισμό χωρίς συγκεκριμένα σύνορα, που απαρτίζονταν ουσιαστικά από τους ανθρώπους των Ρυθμιστικών Αρχών των κρατών-μελών της Ε.Ε. Για παράδειγμα, στο Expert Group συμμετείχαν τακτικά οι Αρχές της Μάλτας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, και άλλων χρών της Ερώπης. Στο γκρουπ, οι εκπρόσωποι συζητούσαν για οποιοδήποτε θέμα γύρω από τα τυχερά παιχνίδια, και ο διάλογος ήταν ιδιαίτερα γόνιμος.

Εκεί, ακούγονταν λύσεις, εκφράζονταν διαφωνίες, και υπήρχε μια υγειής αλληλεπίδραση, με γνώμονα το συμφέρον των κρατών και των πολιτών τους. Πολύ συχνά, μέσω του διαλόγου, οι υπεύθυνοι έφταναν στη λύση των ζητημάτων που τους απασχολούσαν, και εφάρμοζαν τις αποφάσεις στις χώρες τους. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο τομέας του στοιχήματος και γενικά των τυχερών παιχνιδιών, είχε μεγάλη βελτίωση.

Πλέον όμως, αυτή η ειδική ομάδα, αποτελεί παρελθόν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ενημερώσει ακόμα επίσημα για τους λόγους που την οδήγησαν να καταργήσει το Expert Group. Αυτό, δεν εμπόδισε ανθρώπους των Ρυθμιστικών Αρχών να διαφωνήσουν κάθετα με αυτήν την κίνηση.

Ένας από αυτούς, είναι και ο Francesco Rodano, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ρυθμιστικής Αρχής της Ιταλίας. Ο κ.Rodano, μίλησε δημόσια επί του θέματος. Με τα λόγια του, τόνισε ότι η ύπαρξη του Expert Group ήταν άκρως σημαντική, αφού όλοι οι συμμετέχοντες έδιναν και έπαιρναν γνώσεις. Παράλληλα, έδειξε την απογοήτευσή του για την κατάργηση της ομάδας.

Το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί, δεν πέρασε απαρατήρητο από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αντίθετα, ο Ρουμάνος βουλευτής, Cristian-Silviu Busoi, ετοιμάζεται να ρωτήσει το κοινοβούλιο για αυτήν την εξέλιξη. Μέσω αυτής της ερώτησης, περιμένουν και οι αρμόδιοι να λάβουν τις απαντήσεις τους για το σκεπτικό που οδήγησε στην «εξαφάνιση» του Expert Group.

Πάντως, δεν είναι τυχαίο που οι ίδιες οι Ρυθμιστικές Αρχές, είναι δυσαρεστημένες με το γεγονός. Εξάλλου, οι άνθρωποί τους, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πόσο χρήσιμη ήταν η λειτουργία αυτής της ειδικής ομάδας, για τη βελτίωση των τυχερών παιχνιδιών στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.