Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Ο Κομισάριος του NBA υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος

νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρατών με νομιμοποιημένο αθλητικό στοίχημα, εξέφρασε Mike Hamrick. Πρόκειται για έναν αρμόδιο του Marshall University, το οποίο βρίσκεται στη Δυτική Βιρτζίνια. Στην εν λόγω πολιτεία, το στοίχημα είναι νόμιμο. Οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες βλέπουν με καλό μάτι τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που έχουν αντίθετη άποψη. Ο Hamrick λοιπόν, εκφράζει τους φόβους του για την ακεραιότητα των απλήρωτων παικτών μπάσκετ των κολεγίων.

Το στοίχημα στα αθλήματα είναι τόσο παλιό, όσο ο ίδιος ο αθλητισμός, αλλά το νέο κλίμα που δημιουργήθηκε από τα νόμιμα sportsbooks ανησυχεί τον Hamrick και άλλους. «Υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν ό, τι χρειαστεί για να επωφεληθούν από ένα παιδί 18 ή 19 ετών», λέει ο Hamrick. Να σημειωθεί, πως περισσότερες από 25 πολιτείες (δηλ. άνω του 50% του συνόλου), αναμένεται να έχουν κάποιο είδος νομικών αθλητικών στοιχημάτων μέχρι το επόμενο έτος. Ο Hamrick λοιπόν, είναι ανήσυχος.

Η Δυτική Βιρτζίνια ήταν μια από τις πρώτες πολιτείες που καθιέρωσαν το αθλητικό στοίχημα. Ο Hamrick πιστεύει ότι με το νομιμοποιημένο παιχνίδι που προσφέρει τόσους πολλούς τρόπους να στοιχηματισμού, συμπεριλαμβανομέου και του Live Betting, μπορεί να κάνει πιο εύκολο να… λυγίσει ένας απλήρωτος αθλητής και να επηρεάσει την αναμέτρηση. «Είναι πολύ δελεαστικό, αλήθεια. Μπορούν να συμβιβαστούν και … η δουλειά μας είναι να βεβαιωθούμε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Hamrick.

Συγχρόνως, ο αρμόδιος του Marshall University υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση των νεαρών αθλητών μέσω πιθανών προγραμμάτων είναι κρίσιμη. Μάλιστα, προχώρησε σε τρομερές δηλώσεις:

«Πρέπει να είστε προσεκτικοί. Βλέπετε έναν βασικό παίκτη στην ομάδα σας που οδηγεί ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, πρέπει να μάθετε από πού προέρχεται αυτό το αυτοκίνητο».

Η άποψη του Κομισάριου του NBA

Οι περισσότερες επαγγελματικές αθλητικές διοργανώσεις έχουν ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησης του αθλητικού στοιχήματος, πιστεύοντας ότι δημιουργεί περισσότερη εμπλοκή και περισσότερους οπαδούς. Αυτό, διότι οι παίκτες είναι πολύ πιθανό να παρακολουθήσουν τους αγώνες που στοιχηματίζουν. Πολλοί θεωρούν επίσης, συμπεριλαμβανομένου του Κομισάριου του NBA, Adam Silver, ότι το νόμιμο παιχνίδι μπορεί να προσφέρει ρεκόρ στοιχημάτων και να καταπολεμήσει τον παράνομο στοιχηματισμό.

Ο Silver πιστεύει ότι θα αποτρέψει πραγματικά τους διεφθαρμένους παίκτες που μπορεί να φοβούνται ότι είναι πιο πιθανό να… πιαστούν στα «πράσα». «Νομίζω ότι μειώνεται δραματικά ο κίνδυνος επειδή έχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες στοιχημάτων».

Ακόμα όμως, ο Mike Hamrick παραμένει δύσπιστος. «Είναι παιχνίδι. Μπορεί να αντιμετωπιστεί σε κάποιο βαθμό, αλλά κανείς δεν μπορεί να καθίσει εδώ και να σας διαβεβαιώσει ότι θα είναι 100% καθαρό . Δεν μπορούν.»