Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Κορωνοϊός: Η Serie A επιστρέφει στις 13 Ιουνίου

επιστρέφει η σέριε α

H λίγκα της Serie A συμφώνησε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση από τις 13 Ιουνίου, μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους 20 συλλόγους του πρωταθλήματος την Τετάρτη (13/05). Έτσι σε λιγότερο πλέον από ένα μήνα οι στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα θα διαθέτουν ένα πολύ πιο γεμάτο κουπόνι στοιχήματος.

Η επιστροφή της δράσης στην Ιταλία εναπόκειται πλέον στην έγκριση της κυβέρνησης.

Οι ομάδες ήδη σχεδιάζουν την επιστροφή τους στις ομάδικές προπονήσεις από τις 18 Μάη, ακολουθώντας φυσικά το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο της λίγκας, εν μέσω τη πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ατομικές προπονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει των αγώνων.

«Όσον αφορά τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων, η 13η Ιουνίου έχει οριστεί ως η ημέρα επανεκκίνησης, σε συμφωνία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των παικτών και όλων των εμπλεκομένων» ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της Serie A.

Η λίγκα δήλωσε επίσης ότι οι σύλλογοι καλούν τα τηλεοπτικά δίκτυα να «σεβαστούν τις ημερομηνίες πληρωμών που έχουν τεθεί στα συμβόλαια, ώστε να διατηρηθεί η εποικοδομητική συνεργασία τους»

Όταν το πρωτάθλημα διακόπηκε στα μέσα του Μάρτη, η Γιουβέντους, που στοχεύει στο 9ο συνεχόμενο πρωτάθλημά της – βρισκόταν μόλις 1 βαθμό μπροστά από τη Λάτσιο, η οποία ψάχνει την επιστροφή στην κορυφή μετά από 20 χρόνια!

Υπάρχει ακόμη δρόμος για την ολοκλήρωση της 2019/2020 σεζόν, αφού απόμένουν 12 αγωνιστικές, ενώ εκκρεμούν και 4 παιχνίδια που είχαν αναβληθεί.

Το κύριο πρόβλημα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση και η λίγκα είναι το πως θα αντιμετωπίσει ένα πιθανό θετικό τεστ στον κορωνοϊό. Οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές λύσεις.

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δήλωσε ότι η απομόνωση ενός παίκτη που διαγνώστηκε θετικός στον ιό αρκεί για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα μεταδοθεί ο ιός στους υπόλοιπους παίκτες. Ωστόσο, το ιταλικό Υπουργείο Υγείας δήλωσε σε τέτοια περίπτωση, ολόκληρη η ομάδα θα πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Σε περίπτωση που ακολουθηθεί το πλάνο του Υπουργείο και βρεθεί θετικός παίκτης, αναμένεται να δημιουργηθεί χάος στο πρόγραμμα των αγώνων.

Την Τετάρτη (13/05) ο Υπουργός Αθλητισμού Βιντσέντζο Σπανταφόρα δήλωσε στην ιταλική Βουλή ότι η κυβέρνηση θα πάρει το χρόνο της.

«Αν η Serie A επανεκκινήσει, όπως όλοι ελπίζουμε, θα γίνει επειδή φτάσαμε σε αυτή την απόφαση μετά από όλες τις κατάλληλες ενέργειες και τα κατάλληλα πρωτόκολλα. Δεν είναι δυνατό να παρθεί μία τέτοια απόφαση με βιασύνη. Το ποδόσφαιρο είναι από τη φύση του ένα άθλημα στο οποίο δεν μπορούν να διατηρηθούν οι αποστάσεις, οι παίκτες πρέπει να τρέξουν και να συγκρουστούν στις μεγάλες περιοχές. Το γεγονός ότι υποτιμήθηκε αυτό το πρόβλημα μερικές βδομάδες πριν, οδήγησε στην καραντίνα αρκετών ομάδων της Serie A. Θέλουμε να αποφύγουμε μία παρόμοια κατάσταση στο μέλλον.» δήλωσε ο Υπουργός.

Στην Αγγλία, η Premier League αναμένεται να επιστρέψει στις 12 Ιουνίου, όπως οι σύλλογοι και οι επικεφαλείς της λίγκας επεξεργάζονται τις λεπτομέριες του «Project Restart

Αν η Πρεμιερ όντως επιστρέψει, όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ υπάρχει η ιδέα να χρησιμοποιηθούν ουδέτερες έδρες. Ωστόσο, όλοι οι σύλλογοι της Πρέμιερ αντέδρασαν στη χρήση ουδέτερων γηπέδων και προτιμούν το παραδοσιακό πρόγραμμα με τα εντός και εκτός παιχνίδια.

Οι Γερμανοί κάνουν την αρχή και επιστρέφουν στην ποδοσφαιρική δράση αυτό το Σάββατο (16/05), ενώ στη Γαλλία η σεζόν διακόπηκε οριστικά.

Στην Ισπανία, ολοένα και περισσότεροι ποδοσφαιριστές ξεκινούν τις ατομικές προπονήσεις, με την ελπίδα ότι οι αγώνες της La Liga θα μπορέσουν να συνεχιστούν από τις 12 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει μηδενικό ρίσκο για να επιστρέψει η ποδοσφαιρική δράση στην Ισπανία.