Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Ξεκινά μέσα στον Ιούλιο η 2020 σεζόν της MLB

H Major League of Baseball (MLB) στις ΗΠΑ σχεδιάζει την έναρξη της 2020 σεζόν, η οποία αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού! Σύμφωνα με το ESPN η λίγκα στοχεύει σε μία «κουρεμένη» σεζόν με 60 παιχνίδια για κάθε ομάδα, αντί για τα 162 μίας κανονικής σεζόν. Ακόμη τίποτα δεν είναι επίσημο, ούτε όσον αφορά τις ημερομηνίες, ούτε σχετικά με τον αριθμό των παιχνιδιών. Όλα θα εξαρτηθούν από την απάντηση της ένωσης των παικτών, η οποία αναμένεται ακόμη και σήμερα (23/06) το βράδυ. Το πλάνο της λίγκας περιλαμβάνει επιστροφή στις προπονήσεις από την 1η Ιουλίου και εκκίνηση της δράσης στα τέλη του μήνα, ενώ υπάρχει χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωσή της μέσα στον Οκτώβρη. Απ’ ότι φαίνεται το στοίχημαγια μπέιζμπολ θα επιστρέψει, αλλά υπό ειδικές συνθήκες.

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων έχουν ζητήσει από τους παίκτες να απαντήσουν στην πρόταση σήμερα το βράδυ, μέχρι τις 12 ώρα Ελλάδος!

Η ανακοίνωση της Δευτέρας είναι το τελευταίο κεφάλαιο, στην «πικρή» σχέση που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των συλλόγων και τους παίκτες, στην παλαιότερη αθλητική λίγκα των ΗΠΑ.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, οι παίκτες απέρριψαν την πρόταση για πρόγραμμα 60 αγώνων, η οποία, μεταξύ άλλων, θα προστάτευε τους pitchers για τις 2020 και 2021 σεζόν, όπως και θα επέκτεινε τα playoffs για τη 2020 σεζόν.

Εκτός από το πρόγραμμα των 60 αγώνων, οι υπόλοιπες προτάσεις δεν είναι πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο κανονισμός του DH θα είναι σε εφαρμογή μόνο ως κομμάτι των υγειονομικών πρωτόκολλων κατά του κορωνοϊού.

«Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη» δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωση η MLB.

«Το πλαίσιο πρόσφερε μία ευκαιρία στο MLB και τους παίκτες να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έφερε η πανδημία. Έδωσε στους φιλάθλους την ευκαιρία να δουν ένα νέο format για τα playoffs»

Αν οι παίκτες καταφέρουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις από την 1η Ιουλίου, η σεζόν θα ξεκινήσει πιθανότατα στα τέλη του μήνα. Οι διοικούντες της λίγκας και οι ιδιοκτήτες των ομάδων είναι ανυποχώρητοι στην ιδέα να ολοκληρωθεί η κανονική σεζόν μεσα στο Σεπτέμβρη, ώστε να διεξαχθούν τα playoffs τον Οκτώβρη.

Η μικρή σεζόν επηρεάζει το στοίχημα

Το πρόγραμμα των 60 αγώνων θα φτιάξει μία συναρπαστική, αλλά μικρή σεζόν μέσα στο καλοκαίρι, αν βέβαια ο κορωνοϊός δεν «σκοτώσει» ολοκληρωτικά τη σεζόν. Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν ρεπορτάζ για παίκτες της MLB που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό με αποτέλεσμα να κλείσουν τα προπονητικά κέντρα για να απολυμανθούν.

Στο Baseball μάλλον υπάρχει η μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στις 4 μεγάλες λίγκες των ΗΠΑ. Σε ματσαρίσματα 3 αγώνων ανάμεσα στις καλύτερες και τις χειρότερες ομάδες, οι αδύναμες ομάδες μπορούν να κερδίσουν 2 από τα 3 παιχνίδια της σειράς, ανάλογα με το pitching και άλλους παράγοντες. Γι αυτό άλλωστε η σεζόν της MLB είναι τόσο μεγάλη, ώστε οι καλύτερες ομάδες να αναδεικνύονται μέσα από τα πολλά παιχνίδια.

Σε μία σεζόν με 60 αγώνες, κάθε παιχνίδι θα θεωρείται must win, αφού καμία ομάδα δεν θα έχει το περιθώριο να ανακάμψει από ένα πιθανό κακό ξεκίνημα. Οι Ουάσινγκτον Νάσιοναλς, οι περσινοί πρωταθλητές, κέρδισαν μόλις 19 από τα πρώτα 50 παιχνίδια της σεζόν τους, πριν κάνουν τη σπουδαία ανατροπή.

Γι αυτό, στα μακροχρόνια έχουν αξία οι ομάδες με μεγάλες αποδόσεις, που μπορούν να ξεκινήσουν δυνατά. Σε αυτές τις ομάδες περιλαμβάνονται οι Σινσινάτι Ρεντς, αφού έχουν πολύ βαθύ ρόστερ, όπως και οι Σικάγο Γουάιτ Σοξ, που έχουν πολύ δυνατή line up και μία σχετικά αδύναμη division.

Αυτή τη στιγμή, οι στοιχηματικές στις ΗΠΑ, όπως η FanDuel, δίνουν ως #1 φαβορί τους Λος Άντζελες Ντότζερς, ενώ ακολουθούν οι Γιάνκις της Νέας Υόρκης.