Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Οι Βρετανικές στοιχηματικές επενδύουν στις κυνοδρομίες

Οι στοιχηματικές πλατφόρμες στη Μεγάλη Βρετανία, που δέχονται στοίχημα για  αγώνες κυνοδρομιών, έχουν προειδοποιηθεί από πολιτικούς να αυξήσουν τις εισφορές τους στην Βρετανική Ομοσπονδία Κυνοδρομιών, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί το άθλημα.

Μιλώντας στη Βουλή για το ζήτημα, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος Νιλ Πάρις εκδήλωσε την επιθυμία του να αυξηθεί το ταμείο της Ομοσπονδίας στα 20 εκατομμύρια λίρες. 

“Το κοινό απαιτεί κοινωνική πρόνοια και είναι ενδιαφέρον της βιομηχανίας να δώσει αυτά τα χρήματα, γιατί αλλιώς θα υπάρξει τρομερή πίεση στην πραγματική διεκπεραίωση των κυνοδρομιών”, δήλωσε ο Πάρις. 

Ο Πάρις ηγήθηκε έρευνας για την ευημερία των κυνοδρομιών το 2016, η οποία έβγαλε ως συμπέρασμα αδύναμους ρυθμιστικούς κανονισμούς, ανεπαρκείς ελέγχους και κακή διαχείριση εν γένει της συγκεκριμένης βιομηχανίας. 

Η χρηματοδότηση του ταμείου της Ομοσπονδίας έπεσε από τα 14 εκατομμύρια το 2008 στα μόλις 7.4 το 2017. Το ταμείο όμως εξασφάλισε εθελοντικές χρηματοδοτήσεις ύψους 3 εκατομμυρίων από τις στοιχηματικές Betfred, William Hill, Sky Betting και Paddy Power Betfair τον Ιανουάριο του 2019.

Οι Ladbrokes Coral, η Bet365 και η JenningsBet είναι ήδη μακρόχρονοι συνεργάτες της Ομοσπονδίας. 

Ο Πάρις και ο Μιμς Ντέιβις, υπουργός αθλητισμού και προστασίας του πολίτη, μίλησαν με πολύ καλά λόγια για την αυξημένη χρηματοδότηση του Ιανουαρίου, αλλά επέκριναν τις στοιχηματικές πλατφόρμες που δεν συνέβαλαν στο ταμείο. 

Ανεξάρτητες και offshore στοιχηματικές ιστοσελίδες στιγματίστηκαν από τον Πάρις για την έλλειψη συμβολής, ο οποίος πιστεύει πως αυτές δημιουργούν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό. 

“Μία θεσμική εισφορά σε όλα τα στοιχήματα που παίζονται στη Βρετανική βιομηχανία κυνοδρομιών θα είναι δίκαιη για όλους. Μία εισφορά της τάξης του 1% στον τζίρο του στοιχήματος για κυνοδρομίες δεν πρόκειται να καταστρέψει τις τράπεζες και τις στοιχηματικές. Πιστεύω πως είναι “έγκλημα” ότι δεν πληρώνουν ούτε καν αυτό το μικρό ποσό”, είπε ο Πάρις. 

“Θα δημιουργούσε ένα ποσό 11,6 εκατομμυρίων ή ένα ποσοστό 1.5% επί των κερδών θα δημιουργούσε ένα ποσό 17.5 εκατομμυρίων. Πρέπει τουλάχιστον να φτάσουμε αυτό το όριο. Θα ισχυροποιήσει τη βιομηχανία στο μέλλον”, συμπληρωσε. 

Ετησιώς, ο τζίρος για στοίχημα στις κυνοδρομίες φτάνει τα 2.5 δις λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η νομοθετική εφαρμογή μία θεσμικής εισφοράς στον τζίρο των κυνοδρομιών θα γίνει πιο εύκολη υπόθεση όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπονοώντας πως το Brexit θα δημιουργήσει ευκαιρία ανάπτυξης για τις κυνοδρομίες.

Η Ιρλανδική Ομοσπονδία Κυνοδρομιών όμως, έχει προειδοποιήσει ότι το Brexit μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τη Βρετανική βιομηχανία κυνοδρομιών, καθώς το 85% των αγωνιζόμενων σκυλιών εισάγονται από την Ιρλανδία. 

Ο Μιμς Ντέιβις απάντησε στις προτάσεις του Πάρις για εφαρμογή θεσμικής εισφοράς, αναγνωρίζοντας πως το άθλημα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, όπως η μειωμένη παρουσία κοινού στους ιπποδρόμους, η οποία οφείλεται στη μετακίνηση των παικτών στις online πλατφόρμες. 

Παρόλα αυτά επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει άμεσα πλάνα να εφαρμόσει τη θεσμική εισφορά. 

Αντιθέτως, ο Ντέιβις υποστήριξε πως η βιομηχανία των κυνοδρομιών δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί στις εισφορές των στοιχηματικών για να αυξήσει τα κέρδη της, αλλά να βρει άλλες λύσεις, όπως να αυξήσει τα διαφημιστικά της έσοδα μέσω του online streaming και των ΜΜΕ.

“Θα βοηθήσουμε το άθλημα να εξασφαλίσει κάποια υγιή στάνταρ. Παροτρύνω όλες τις στοιχηματικές που δεν πληρώνουν να συνεισφέρουν στο ταμείο της Ομοσπονδίας, ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον του αθλήματος. Θα είμαστε διαρκώς ενήμεροι για τις εξελίξεις στη βιομηχανία”, είπε ο Ντέιβις.