Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της Stoiximan!

οπαπ stoiximan

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη υπήρξε για το online στοίχημα στην Ελλάδα, και όχι μόνο. Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της Stoiximan από τον ΟΠΑΠ. Η είδηση της εξαγοράς είναι γνωστή εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Τώρα ωστόσο, γίνεται πραγματικότητα και με τη βούλα!

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα:

«Σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού σήμερα, 1 Μαρτίου 2021, ομόφωνα, αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, σχετικά με τη μεταβολή του κοινού ελέγχου που ασκείται από τις ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+2,60% Deep Investment Ltd και Padian Ltd επί των δραστηριοτήτων διαδικτυακού στοιχήματος και λοιπών διαδικτυακών τυχερών παιγνίων της εταιρίας Kaizen Gaming International Ltd (πρώην GML Interactive Malta Ltd) που διεξάγονται στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan (εφεξής και «Stoiximan Business»), σε αποκλειστικό έλεγχο της ΟΠΑΠ, μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία OPAP Investment Limited, επί της Stoiximan Business.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, ότι από την ως άνω γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά».

Η απόφαση αυτή, ήταν κάτι που περίμεναν με ανυπομονησία τα στελέχη της Kaizen Gaming, και φυσικά του ΟΠΑΠ. Είναι βέβαιο, ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την εξαγορά της Kaizen Gaming από τον ΟΠΑΠ. Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών ξεκίνησαν εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Για την ακρίβεια, η όλη ιστορία άρχισε από το 2018. Από ό,τι φαίνεται, βρέθηκε σύντομα η χρυσή τομή και σύντομα η Stoiximan (Kaizen Gaming) εξαγοράστηκε από τον ΟΠΑΠ.

Η επένδυση έγινε σταδιακά. Αρχικά, ο ΟΠΑΠ μέσω θυγατρικών του απέκτησε ποσοστό συμμετοχής στις δραστηριότητες της Stoiximan. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε και έφτασε στο 84,49%, τον Απρίλιο του 2020. Να τονιστεί, πως το κόστος της επένδυσης συνολικά, ήταν στα 163,4 εκατ. ευρώ. Και αυτό έπρεπε να καταβληθεί μέσα στο 2020. Φυσικά, η Kaizen Gaming δεν δραστηριοποιείται μόνο στην Ελλάδα. Αντιθέτως, έχει εδώ και χρόνια παρουσία σε Κύπρο και Ρουμανία. Πρόσφατα μπήκε και στην αγορά της Βραζιλίας, ενώ ήδη λειτουργούσε και στην Πορτογαλία!

Η Stoiximan λοιπόν, είναι από τις κορυφαίες στοιχηματικές ιστοσελίδες που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα. Γίνεται αντιληπτό, πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση του ΟΠΑΠ. Με τον τρόπο αυτό, ο ΟΠΑΠ επιχειρεί να μπει σε θέση οδηγού στο online gaming στη χώρα. Μην ξεχνάμε, ότι έχει και το pamestoixima.gr. Με τη νέα περίοδο να ανατέλλει, και σχετίζεται με τις μόνιμες άδειες, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί πλέον το τοπίο στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.

Το δεδομένο τώρα είναι, ότι την έγκρισή της για την απόκτηση του 84,49% της Stoiximan από τον ΟΠΑΠ άναψε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.