Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Premier League: Σχέδιο επιστροφής με ερωτηματικά

H Premier League, το δημοφιλέστερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του πλανήτη και το πιο ακριβό ποδοσφαιρικό προϊόν, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την παραγωγή φαίνεται πως έχει καταστρώσει ένα πλάνο για να επιστρέψει στη δράση, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πρωτόγνωρη πανδημία και τις επιπτώσεις της. Η Πρέμιερ είναι για πολλούς το αγαπημένο πρωτάθλημα για στοίχημα και μία πιθανή επιστροφή του θα ενθουσιάσει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Σύμφωνα με τους Sunday Times οι διοικούντες της Premier League σκοπεύουν να επανεκκινήσουν τη λίγκα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, με τους αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, σε επιλεγμένα γήπεδα και να ολοκληρώσουν τη σεζόν μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Η Premier League βλέπει ένα «παράθυρο» 7 εβδομάδων μέσα στο οποίο θα πρέπει να διεξαχθούν οι 9 εναπομείνασες αγωνιστικές (92 αγώνες σύνολο), έτσι ώστε να υπάρξει η απαραίτητη διακοπή πριν το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 8 Αυγούστου.

Το «Πλάνο Επανεκκίνησης» θα πρέπει να εγκριθεί από τους κυβερνητικούς παράγοντες της υγείας, οι οποίοι πιθανότατα θα απαιτήσουν όλοι οι αθλητές και τα προπονητικά επιτελεία να ελεγχθούν για συμπτώματα του Covid-19.

Μία επανεκκίνηση στις 8 Ιουνίου έχει χαρακτηριστεί ως κρίσιμη ημερομηνία για την Premier League, αφού επιτρέπει αρκετό χρόνο στους συλλόγους για να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επιστροφή στη δράση.

Επιπλέον, η λίγκα θα πρέπει να προετοιμάσει το προσωπικό των συλλογων και των σταδίων, με τις όποιες περιπλοκές των αγώνων σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και να εξασφαλίσει τη σωστή μετακίνηση των παικτών και των ομάδων συνολικά, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές.

Η βρετανική διαθεσιμότητα για ελέγχους επί του κορωνοϊού θα είναι καθοριστικός παράγοντας στο αν θα καταφέρει εντέλει να επιστρέψει η λίγκα. Οι Sunday Times πρόσθεσαν ότι οι διοικούντες της Premier League δεν εχουν δημιουργήσει ακόμη κάποια πρωτόκολλα σχετικά με τον έλεγχο και τα τεστ.

Η μετάδοση των αγώνων επίσης θα παίξει καθοριτικό ρόλο, αφού η λίγκα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το πρόγραμμα των μεταδόσεων από το Sky και το Sport. Αν η Premier League αποτύχει να ολοκληρώσει τη σεζόν, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί σε δικαστικές μάχες αξίας 750 εκατομμυρίων λιρών απέναντι στα δύο δίκτυα, τα οποία έχουν υπογεγραμμένο συμβόλαιο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα αξίας 3 δισεκατομμυρίων λιρών!

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, φέρεται να υποστηρίζει τα σχέδια επιστροφής της Premier League ως μία «ενίσχυση του ηθικού του έθνους».  Οι Υπουργοί έχουν συμβουλέυσει τα τηλεοπτικά δίκτυα να μεταδόσουν έναν αριθμό αγώνων δίχως οικονομικούς όρους, με το Sky και το BT Sport να μην έχουν απαντήσει ακόμη σε αυτή την πρόταση.

Συμπερασματικά, υπάρχει τεράστια θέληση από όλους τους εμπλεκόμενους για ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν στην Πρέμιερ, όμως οι δυσκολίες είναι αστάθμητες και τίποτε δεν είναι ακόμη σίγουρο. Πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και το κατά πόσο θα θεωρηθεί ασφαλής η επιστροφή στη δράση. Ακόμη και αν συμβεί αυτό, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη σεζόν, οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό ειδικές συνθήκες και σίγουρα η απουσία θεατών από τις κερκίδες θα στερήσει την όμορφη ατμόσφαιρα που ξέρουν να δημιουργούν οι Βρετανοί με τα τραγούδια, τα μπιζαρίσματα και τις αποδοκιμασίες.