Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Στοίχημα με ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο συναλλάσσονται πλέον με ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Η ασφάλεια είναι δεδομένη, καθώς λειτουργούν και ελέγχονται από μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που εγγυώνται την αξιοπιστία τους, ενώ είναι δεκτά στις περισσότερες ιστοσελίδες στοιχήματος.

Η λειτουργία των e-wallets είναι απλή, κάτι σαν τον e-banking λογαριασμό σας στην τράπεζα. Η διαδικασία είναι εύκολη, καθώς μπαίνετε στη σελίδα της τράπεζας και συμπληρώνετε τα στοιχεία εισόδου ώστε να εισέλθετε στο προφίλ.

Η κατάθεση των χρημάτων γίνεται μετά το login σε οποιαδήποτε στοιχηματική εταιρία επιθυμείτε από εκείνες που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα. Επιπλέον, με τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια μπορείτε να κάνετε αγορές και να πληρώσετε λογαριασμούς.

Τα πιο γνωστά e-wallets

Paysafe: Η συγκεκριμένη κάρτα είναι σαφέστατα η πιο διαδεδομένη στην Ελλάδα. Πρόκειται για σύγχρονο ηλεκτρονικό πορτοφόλι με απεριόριστες δυνατότητες. Θεωρείται ιδανικό εφόσον δεν ποντάρετε μεγάλα ποσά, αλλά και εφόσον δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τραπεζικές κάρτες.

Μοναδικό αρνητικό το ότι η ανάληψη με Paysafe δεν είναι αποδεκτή στην Ελλάδα ακόμη σε όλες τις ιστοσελίδες. Αν καταθέσετε χρήματα με Paysafecard, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι η ανάληψη γίνεται με τραπεζική μεταφορά ως επί το πλείστον.

Moneysafe card: Με την αποχώρηση της Paysafe για κάποιο διάστημα, την περίοδο των Capital Control, η Moneysafe κέρδισε έδαφος. Έγινε σύντομα γνωστή και κατάφερε να λύσει τα χέρια των παικτών σχετικά με τις καταθέσεις και τις αναλήψεις. Διατίθεται σε περισσότερα από 16.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα και σε περισσότερα από 1000 στην Κύπρο. Χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στο moneysafecard.com, μέσα από απλή διαδικασία, ώστε να ενεργοποιήσετε την κάρτα.

Neteller: Αρκετά δημοφιλές ηλεκτρονικό πορτοφόλι, το οποίο είναι διαθέσιμο από όλες τις ιστοσελίδες που έχουν πάρει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Έχει υψηλότερα όρια συναλλαγών, συγκριτικά με άλλα πορτοφόλια και αυτό είναι το βασικότερο πλεονέκτημα. Επίσης, έχει χαμηλές χρεώσεις και μέσω της Net+ Mastercard σας δίνει την ευχέρεια για ανάληψη από οποιοδήποτε ΑΤΜ στον κόσμο.

Η Neteller σας προσφέρει ακόμη τη δυνατότητα να κάνετε απευθείας ανάληψη στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η συναλλαγή είναι εφικτή με οποιαδήποτε χώρα, καθώς γίνεται αυτόματη μετατροπή συναλλάγματος. Αναμφίβολα από τα πιο σύγχρονα πορτοφόλια με εξαιρετικές δυνατότητες.

Skrill: Ακόμη ένα διαδεδομένο ηλεκτρονικό πορτοφόλι της νέας εποχής για συναλλαγές με όλες τις στοιχηματικές εταιρίες. Το πρώτο του όνομα το 2001 ήταν Moneybookers. Το 2012 μετονομάστηκε σε Skrill. Έχει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια πελάτες και δεν θεωρείται τυχαία από τα πιο αξιόπιστα online μέσα συναλλαγής. Δίχως χρεώσεις για τις καταθέσεις σε στοιχηματικές εταιρίες και μάλιστα με υψηλά όρια. Επιπλέον, με την Skrill Mastercard σας προσφέρεται η δυνατότητα για αναλήψεις χρημάτων από όποιο ΑΤΜ θέλετε.

Viva Wallet: Δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές από τα παραπάνω ηλεκτρονικά πορτοφόλια, καθώς μπορείτε να κάνετε πληρωμές λογαριασμών και καταθέσεις σε Τράπεζες. Όπως και μεταφορά χρημάτων σε τρίτους. Και φυσικά να κάνετε καταθέσεις στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ήταν το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι με την ονομασία Viva Payments. Έγινε κι αυτό δημοφιλές όταν αποχώρησε η Paysafe από την αγορά την εποχή των Capital Control. Εύκολο στη χρήση, με πέντε διαφορετικούς τρόπους φόρτισης. Είχε αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Tora Wallet: Δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος από τη μέρα που αδειοδοτήθηκε η Tora Wallet από την Τράπεζα της Ελλάδος ως «Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος». Οι υπηρεσίες της θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό μέσα στους επόμενους μήνες, μέσω των πρακτορείων ΟΠΑΠ στο σύνολο της επικράτειας. Είναι θυγατρική του ομίλου ΟΠΑΠ.

Περί ασφάλειας

Εφόσον αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, θα πρέπει πάντα να προσέχετε και να τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας. Να προστατεύετε τα στοιχεία εισόδου σας, ακριβώς όπως συνηθίζετε να κάνετε σε οποιαδήποτε σελίδα στο ίντερνετ. Μην εισέρχεστε από δημόσια δίκτυα και φροντίστε να αλλάζετε συχνά τον κωδικό εισόδου, χρησιμοποιώντας ειδικούς χαρακτήρες.