Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Στοίχημα με κάρτες

Το ποντάρισμα σε κάρτες (κίτρινες ή κόκκινες) είναι μια αγορά που έχει κερδίσει αρκετούς παίκτες στις ιστοσελίδες στοιχήματος τα τελευταία χρόνια. Λογικό γιατί δείχνει να είναι μια εύκολη πρόβλεψη και προσφέρει σχετικά καλές αποδόσεις.

Είναι ξεκάθαρα μία από τις περιπτώσεις που μπορείτε να βρεθείτε με πλεονέκτημα απέναντι στις ιστοσελίδες. Το λάθος από τη μεριά τους είναι πιθανό είτε πριν από την έναρξη του αγώνα είτε κυρίως στο live. Αν παρακολουθείτε ζωντανά το παιχνίδι, μπορείτε να προβλέψετε ανάλογα με τα νεύρα και την εξέλιξη τι ακριβώς θα συμβεί.

Πολλές επιλογές

Οι βασικές αγορές έχουν γίνει πάρα πολλές το τελευταίο διάστημα και φαίνεται ότι καλύπτουν όλα τα γούστα. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα εξής:

Οver/Under: Η ιστοσελίδα βάζει το όριο και αναλόγως ποντάρετε πάνω ή κάτω από αυτό. Υπάρχει στην κλασική μορφή (π.χ. over 3,5 ή over 4,5 κ.λ.π.) ή στην ασιατική (over 3, over 4 κ.λ.π.) Αφορά συνολικά το παιχνίδι αλλά και την κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Περισσότερες κάρτες: Επιλέγετε ποια από τις δύο ομάδες θα αντικρύσει τις περισσότερες από τον διαιτητή. Προσφέρεται συνήθως σε ασιατική αγορά.

Χάντικαπ: Στο απλό δεν υπάρχει η επιλογή της ισοπαλίας. Για παράδειγμα στο Γουλβς-Λίβερπουλ η γηπεδούχος ομάδα ξεκινάει με -1,5. Αυτό σημαίνει ότι αν έχει στο τέλος δύο κάρτες ή περισσότερες από τη Λίβερπουλ, αυτός που έχει ποντάρει πάνω της κερδίζει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κερδίζει όποιος έχει ποντάρει στη Λίβερπουλ.

Πρώτη κάρτα: Επιλέγετε ποια ομάδα θα την δεχτεί. Η αγορά προσφέρεται κυρίως σε ντέρμπι ή σε μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο Κύπελλο, Euro, Τσάμπιονς Λιγκ).

Χρονικό διάστημα πρώτης κάρτας: Συνήθως επιλέγετε ανά δεκάλεπτα ή ανά 15λεπτα ή και ανά μεγαλύτερα διαστήματα. Όσο πιο μικρό το διάστημα τόσο καλύτερη η απόδοση.

Σύνολα καρτών: Υπάρχει το ακριβές σύνολο, όπως και αυτό που βρίσκουμε στα γκολ (0-1, 2-3, 4-6 κ.λ.π.)

Κόκκινες: Το πιο σύνηθες είναι αν θα βγει κόκκινη στο παιχνίδι. Υπάρχει ακόμη στοίχημα για απευθείας κόκκινη (δεν αναγνωρίζει τις δύο κίτρινες) με μεγάλη απόδοση. Υπάρχει over/under για το σύνολο και κάθε ομάδα ξεχωριστά, ενώ υπάρχει και στοίχημα για το αν θα αποβληθεί συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.

Οι πιο εύκολες κάρτες

Όπως κάθε στοίχημα, έτσι και αυτό με τις κάρτες χρειάζεται στρατηγική. Είναι ορισμένες λεπτομέρειες που έχουν τη σημασία τους. Για παράδειγμα:

Ντέρμπι: Όσο πιο μεγάλο και κρίσιμο είναι τόσο περισσότερες κάρτες μπορεί να έχει. Σε αρκετά από αυτά, ιδιαίτερα αν είναι στην ίδια πόλη ή γειτονικά, χάνεται το μέτρημα.

Σκληροί παίκτες: Άλλη μια εύκολη επιλογή. Δεν είναι δύσκολο να ποντάρετε πάνω στον Σέρχιο Ράμος και να πάτε ταμείο. Ειδικά στα ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο ή στα κρίσιμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκετοί από αυτούς έχουν και έφεση στις διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή. Άλλος ένας λόγος που σηκώνει κάρτα.

Σκληρές ομάδες: Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Κανείς από τους παίκτες της δεν φοβάται να πάρει κίτρινη βάζοντας τα πόδια του στη φωτιά.

Διαιτητές: Ο Άγγλος Μάικ Ντιν, ο Ισπανός Βελάσκο Καρμπάγιο και ο Γιώργος Λάμπρου στην ελληνική Σούπερ Λιγκ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Και οι τρεις κάνουν υπερβολική χρήση καρτών. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν ο ρέφερι που σφυρίζει είναι «καρτάκιας».

Θέατρο: Οι παίκτες που βουτάνε για πέναλτι ή ακόμη και για φάουλ είναι επιρρεπείς στο να δεχτούν κάρτα. Εντοπίστε τους και ποντάρετε πάνω τους.

Οροί και κανόνες

Πριν ποντάρετε, διαβάστε τους όρους και τους κανόνες διότι δεν είναι ίδιοι για όλες τις ιστοσελίδες. Για παράδειγμα, μετρούν με διαφορετικό τρόπο τις συνολικές κάρτες. Σε άλλες οι δύο κίτρινες στον ίδιο παίκτη μετρούν κανονικά, σε άλλες μετρούν ως μία κόκκινη! Επίσης, κάποιες άλλες δεν συμπεριλαμβάνουν στο σύνολο την κάρτα που θα δεχτεί ένας παίκτης που βρίσκεται στον πάγκο και δεν αγωνίζεται.