Εσύ αποφασίζεις ποιά είναι η καλύτερη!
Εγγραφή στη Winmasters

Ταυτοποίηση λογαριασμού

Είναι μια βαρετή διαδικασία στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, αλλά πλέον υποχρεωτική. Η ταυτοποίηση του λογαριασμού σας είναι απαραίτητη, διότι έχει να κάνει με τις συναλλαγές σας παίζοντας στοίχημα στο διαδίκτυο. Είναι μια διαδικασία στην οποία επιβεβαιώνεται ότι είστε ο ίδιος που ανοίξατε τον λογαριασμό σας, η ηλικία και η διεύθυνσή σας. Τα βασικά στοιχεία δηλαδή της ταυτότητάς σας.

Τα αρχικά KYC σημαίνουν Know Your Customer, σε ελεύθερη μετάφραση «μάθε τον πελάτη σου» και εξυπηρετούν τις ιστοσελίδες. Είναι κάτι που συμβαίνει στα πλαίσια του κανονισμού περί Καταπολέμησης Χρηματοδότησης Παράνομων Δραστηριοτήτων. Ακριβώς όπως ορίζεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 3162) στις 25 Νοεμβρίου 2014.

Είστε υποχρεωμένοι να την κάνετε σε διάστημα ενός μήνα αφότου ανοίξετε τον στοιχηματικό σας λογαριασμό. Σε περίπτωση που δεν το πράξετε στο συγκεκριμένο διάστημα, ο στοιχηματικός σας λογαριασμός θα πάψει να υφίσταται.

Τα απαραίτητα έγγραφα

Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή. Για να αποδείξετε την ταυτότητα και την ηλικία σας χρειάζεται να στείλετε την αστυνομική σας ταυτότητα σε έγχρωμα φωτοαντίγραφα και από τις δύο όψεις. Ή μπορείτε να στείλετε το διαβατήριο. Από εκεί και πέρα χρειάζεται ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ τελευταίου τριμήνου (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερή τηλεφωνία, Ίντερνετ, φυσικό αέριο).

Αν προσθέσετε το τελευταίο εκκαθαριστικό από την εφορία και τραπεζικό statement τελευταίου τριμήνου είστε κομπλέ. Βέβαια, αν δεν έχετε κάποιο από τα παραπάνω έγγραφα στη διάθεσή σας, μπορείτε να πάτε σε κάποιο ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα και να συμπληρώσετε σε μία υπεύθυνη δήλωση τη μόνιμη κατοικία σας. Και η δήλωση αυτή πρέπει να είναι επικυρωμένη το τελευταίο τρίμηνο.

Καμία ιστοσελίδα δεν δέχεται για ταυτοποίηση λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, αποδείξεις πληρωμών και έγγραφα που δεν είναι στο όνομά σας. Κάποιες δέχονται το δίπλωμα οδήγησης, αλλά μην χάνετε άσκοπα τον χρόνο σας. Με ταυτότητα ή διαβατήριο κάνετε τη δουλειά σας.

Ταυτοποίηση κάρτας

Όταν έρθει η ώρα να κάνετε ανάληψη, είναι πιθανό να σας ζητηθεί η ταυτοποίηση της κάρτας σας. Ίσως βέβαια να το έχετε κάνει και νωρίτερα με τις πρώτες καταθέσεις, εφόσον είναι μεγάλες.

Και σε αυτή την περίπτωση θα στείλετε την κάρτα που έχετε χρησιμοποιήσει και από τις δύο όψεις σε έγχρωμο φωτοαντίγραφο. Μπροστά να φαίνονται τα πρώτα έξι και τα τελευταία τέσσερα ψηφία. Στην πίσω όψη να έχετε καλύτερα κρυμμένα τα τρία ψηφία του CVC.

Αν έχετε e-wallet (skrill, neteller, viva κ.α.) θα χρειαστεί να στείλετε φωτογραφία του λογαριασμού σας. Προσέξτε να φαίνονται τα στοιχεία σας και το e-mail που είναι συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι σας.

Οι λόγοι της ταυτοποίησης

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, για να ανοίξει κάποιος λογαριασμό, πρέπει να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται η μόνιμη κατοικία σας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ζείτε σε χώρα, όπου επιτρέπεται να παίζετε στοίχημα.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι η καταπολέμηση σε υποθέσεις με ξέπλυμα χρήματος. Στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου χρησιμοποιήθηκαν για να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες. Όπως καταλαβαίνετε, περίπτωση να παίζετε ανώνυμα δεν υπάρχει. Όλοι οι μηχανισμοί δρουν αποτρεπτικά και οι ιστοσελίδες λειτουργούν πάνω από όλα με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία.

Βασικές συμβουλές

Κάθε παίκτης που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να παίζει νόμιμα, οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες. Είναι σημαντικό για να είναι και ο ίδιος καλυμμένος και να νιώθει ασφαλής. Συνεπώς κάντε άμεσα την ταυτοποίηση του λογαριασμού σας. Αν δεν την κάνετε, θα απενεργοποιηθεί, ενώ ακόμη και αν παραμένει ενεργός δίχως ταυτοποίηση, δεν θα μπορέσετε να κάνετε ανάληψη.

Επίσης, μην προχωρήσετε σε κατάθεση χρημάτων, αν δεν έχει γίνει η ταυτοποίηση. Δείξτε συνέπεια για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Τέλος, να παίζετε πάντοτε σε ιστοσελίδες που έχουν άδεια λειτουργίας. Είναι από τους βασικότερους κανόνες για την ασφάλειά σας, εφόσον ασχολείστε σοβαρά με το στοίχημα.